Local governance Ukraine
Share

Школа практичної демократії у місті Маріуполь

DRI в співпраці з Благодійним фондом «Восток-SOS» запрошує молодих представників та представниць громадських організацій, місцевих ініціатив, активістів/ок та лідерів/ок зі Сходу України (Луганська, Донецька області) до участі в «Школі практичної демократії», яка відбудеться у місті Маріуполь з 25 по 30 квітня 2018 року.

Завдання Школи – ознайомлення представників та представниць громадських організацій, місцевих ініціатив зі Східної України (Луганська та Донецька області) з інструментами роботи демократії на місцевому рівні.

Курс включатиме лекції, інтерактивні дискусії та практичні завдання від тренерів у таких сферах: інструменти комунікації та діалогу з владою, вплив та захист інтересів місцевої громади, практичні інструменти електронної демократії, відкриті дані та робота з ними, адвокація реформ на місцевому рівні, проектний менеджмент та інструменти боротьби з дезінформацією та пропагандою.

Після проходження навчання учасники:

  • знатимуть як впливати на рішення, що приймаються на місцевому і національному рівнях;
  • володітимуть компетенціями/навичками/інструментами активної громадської участі та розвитку локальної демократії;
  • зможуть застосовувати інструменти з моніторингу, аналізу та адвокації в процесі реформ, лідерські інструменти  для розвитку громади;
  • покращать комунікаційні навички;
  • зможуть впроваджувати власні проекти.

По завершенню «Школи практичної демократії» успішні випускники отримають можливість експертного супроводу (впродовж двох місяців) у розробці їхніх проектів/ініціатив та підтримку на їх впровадження.

Участь в Школі БЕЗКОШТОВНА.

Учасники будуть забезпечені роздатковими матеріалами та харчуванням під час навчання. Проживання та проїзд учасників (за наявності оригіналів квитків на автобус або потяг не вище класу «купе») покриваються організаторами.

Ми очікуємо учасників:

  • зі Сходу України (Луганська та Донецька області) віком від 20 років, які хочуть вдосконалити знання, навички та отримати новий досвід для реалізації місцевих ініціатив;
  • які мають ідеї щодо розвитку місцевої демократії, громадської участі та сприяння змінам на локальному рівні, та готові впровадити ці ідеї після проходження Школи;
  • які братимуть повноцінну участь у всіх заходах Школи (25-30 квітня 2018р.);

Про точне місце та час проведення тренінгу відібрані учасники будуть повідомлені завчасно.

Для подання заявки необхідно до 15 квітня 2018р заповнити онлайн-заявку .

За додатковою інформацією звертайтесь: 

Мар’яна Кузьо, координаторка проекту DRI в Україні, [email protected]

Юлія Кішенко, координаторка освітнього напрямку, Благодійний фонд "Восток-SOS",  [email protected]